úterý 12. ledna 2016

Kindle a já

Do knihovny se mi už moc knížek nevejde a náš byt není zrovna nafukovací, takže mi naprosto vyhovuje mít část knihovny ve svém novém Kindlu. A aby se mi v kabelce nepoškrábal, spíchla jsem si na něj rovnou obal.
Výšivka je podle krásné ilustrace Ivony Knechtlové aka Bel Ami. Vyšito jsem měla už nějaký ten pátek, abyste si nemysleli, že vyšívám jak tryskomyš ;)
A protože jsem spolu s čtečkou dostala i poukaz na knížky, mám toho na čtení spoustu ;) Jako první jsem pomyslně otevřela "To prší moře" od Radky Třeštíkové.
foto vypůjčeno z Martinus.cz
Knížka je na trhu už dlouho a původně mě nijak nelákala, než jsem si kdesi přečetla recenzi, kvůli které jsem změnila názor. Chvílema jsem měla pocit, že je hlavní hrdinka Hanka moje alter ego...
Knížka o tom, jak se rozvod rodičů podepíše na Hančině duši. Jak se pak vyrovnává s tátovou sebevraždou a po několika letech i s máminou smrtelnou autonehodou, která možná nebyla úplnou náhodou. Chvílema jsem měla problém se od knížky odtrhnout a jít konečně spát, abych ráno nekoukala jak vyvoraná myš. Občas úspěšně, většinou neúspěšně...

A ještě před Vánoci jsem si koupila P.S. Ani Geislerové - tentokrát jako klasickou knížku, protože Leliny obrázky bych ve čtečce dost postrádala. Jsou fakt krásný. Asi už jste o ní slyšeli.. Anin deník, který psala pro Elle vydaný knižně. 
foto Martinus.cz
  



Elle nekupuju a tak jsem vlastně ani nevěděla, do čeho jdu. Knížka mě ale mile překvapila. Jasně, je to oddechovka, žádnou hlubokou myšlenku tu nehledejte. Ale když chcete vypnout, chcete si přečíst něco milýho a leckdy i vtipnýho, klidně po ní sáhněte ;)

1 komentář:

  1. Vyšitá Knechtlová je krásná, obdivovala jsem i na Instagramu! Paráda.

    OdpovědětVymazat