neděle 1. listopadu 2015

Anglie křížem krážem

Nezmokli jsme a jsme tu... Tak trochu jsme zmokli, to by jinak ani nebyla Anglie, ale výlet to byl parádní ;) Bez ztráty kytičky jsme zvládli i cestování vlakem a bloumání po Londýně (ať žije Google navigace ;))
A kdybyste chtěli pár tipů, která místa byste si v Anglii neměli nechat ujít, tady jsou:

Black Country Muzeum, kam jsem si bohužel vůbec nevzala foťák. Spoustu fotek ale najdete přímo na stránkách muzea. Všechny domky jsou přístupné a ve většině z nich potkáte dobově oblečené dámy a pány, kteří vám budou ochotně vyprávět o historii vesnice, jaké to bylo za 2. světové války, jak vypadaly válečné potravinové příděly a z čeho vlastně lidi žili. Můžete tady zasednout do školní lavice a strávit hodinu výukou angličtiny a pak se můžete svézt na kolotoči, nebo si něco vystřelit na střelnici ;) A taky tu mají ty nejlepší Fish and chips.

Warwick Castle byl díky nadcházejícímu Halloweenu plný atrakcí pro děti, ale i přes poměrně vysoké vstupné se všechny atrakce platily zvlášť. Hrad je sice  krásný, ale pokojů si uvnitř prohlídnete jen pár.:(


Kryštof lukostřelcem

sestry ;)



ZOO v Dudley je moc příjemná malá zoo. Za cca 6 hodin jsme ji prošli celou i s krmením lachtanů ;) Zoo je otevřená už od roku 1937 a dřív tu měli i kosatku a slony - teď je tu ale nenajdete. Oproti pražské zoo se často ke zvířatům dostanete mnohem blíž. A stejně jako v Praze se tu můžete svézt vláčkem nebo lanovkou (jízdné je už v ceně vstupenky do zoo ;))


uprostřed zoo je hrad z 11. stol


Cardiff jsem si měla víc nastudovat, než jsme tam vyrazili..Nejdřív jsme šli do hradu, ale byla jsem z něj celkem zklamaná. Asi jsem zhýčkaná z těch českých hradů a zámků, kde za výrazně menší peníz máte výrazně větší podívanou. Místo hradu bych asi příště vyrazila do muzea techniky a do přístavu.



Nejzajímavější část hradu bylo Muzeum of the Welsh Soldier
graffiti u Millennium Stadium
Cesta do Londýna byla nejnáročnější - tam a zpět jsme jeli celkem 7 hodin, Kryštof z toho dvakrát nadšenej nebyl, ale nakonec cestu i Londýn zvládnul v pohodě. Pravda - většinu cesty zpět prospal.



Chtěli jsme jet i autobusem, ale ten nás díky výluce dovezl někam bůhvíkam, takže jsme pak většinu památek absolvovali pěšky.

Největší atrakce byl pán s obřím bublifukem ;)
A nakonec Imperial War Museum v Manchesteru, kde mají velkou část expozice pro děti, hodně interaktivní plná zajímavostí o 2. světové válce. Foťák už jsem samozřejmě měla zabalenej v kufru, takže nemám žádnou kloudnou fotku :(

Žádné komentáře:

Okomentovat