středa 7. října 2015

Další posila v našem týmu

Už jsem o něm nějakou dobu snila... o novém stroji... Moje Janome DXL603 má celkem rezervy, hlavně co se šití koženky týče. Ale i tak jsme toho spolu zvládli spoustu ;) Všechny ty Bokovky, kabelky, peněženky, Fintipytlíky, pouzdra na homeopatika,... Akorát si někdy šije, jak se zrovna vyspí. To, co jeden den prošije úplně bez problémů, druhý den neprošije vůbec. Takže jsem hledala lepší mašinku. Nejdřív jsem domů dotáhla průmyslovou Textimu.


Teda já... můj skvělý muž s kamarádem mi ji dotáli s vypětím všech sil do dílny. Já bych ji ani nenadzvedla, hádám, že má víc než 100 kg. Ale můžu vám říct, že jsme se teda fakt neskamarádili. Šije sice superrychle (přeci jen 850 nebo 5000 stehů za minutu je docela rozdíl), ale chybí mi na ní všechny ty vymoženosti klasickýho stroje. Ušila jsem na ní něco málo a teď se na ni v dílně jen práší a zabírá mí místo... tak kdybyste po ní někdo zatoužil, napište mi ;)

A pak jsem se na Prague Patchwork meeting  zamilovala. Je úžasnej! Má jeden steh jako druhej, prošije spoustu vrstev - takže konečně i 4 vrstvy koženky, perfektně si poradí s přechodem ze 2 na X vrstev (takže nevynechá žádnej steh), k odstřihu nitě stačí zmáčknout příslušnej čudlík... prostě úplná pohádka ;)


Lenka z Nej šicí stroje mi ho poslala v takovéhle pěkné kabici nemalých rozměrů ;) 



A to je on, mého šicího srdce šampion ;) I s přídavným stolkem a kolenní pákou - to je taky úžasná vychytávka, na kterou jsem si hodně rychle zvykla.


A pro srovnání s mojí starou Janomkou. Brother je robustnější, výrazně těžší (hádám, že tak o 15 kg) a tišší ;). Šije skoro sám a má spoustu vychytávek - třeba tu, že si při šití rohů sám přizvedne lehce patku, abych mohla otočit látkou, nebo tu, že šije i do strany, takže jsem konečně zazáplatovala klukům prodřený kolena na teplácích, má mraky vyšívacích stehů a abecedu (ne, že bych nepoužívala téměř výhradně rovnosteh  a cikcak, ale někdy se taky hodí... )



Tyhle námořnické peněženky jsou už z Brothera ;)

2 komentáře:

  1. wow... to je superny stroj... aj ja chceeeemmmm... uz dlho tiez po nom pozeram... tesim sa ze budem vediet recenziu aj po par mesiacoch pouzivania a hlavne tie veci ma zaujimaju co Vas :D hrubsie vrstvy, rohy a atd... ja mam Brother NV 350 a znacka je to super :D len chcelo by to nieco lepsie... chi snad niekedy, kedze teraz u mna vyhrali stroje na uplety :D nech to krasne sije :D

    Zuzka (natanelly)

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzi, ta práce s ním je oproti Janomce nesrovnatelná ;) Pokaždý se kochám ;)

    OdpovědětVymazat