sobota 11. května 2019

Naše Tour de France - část první

"Co kdybychom jeli třeba do Francie?" zaznělo někdy v zimě u nás doma... A pak začlo velké plánování. Teda ne moje, ale mužovo ;) Tohle máme totiž perfektně vyladěný. Domi se nadšeně vrhne na plánování, vybere ubytování, promyslí v kolik kdy kam vyrazíme a já si pak všechnu tu nádheru náležitě užívám ;) Do posledního puntíku!
Dovolenou jsme si naplánovali na začátek května - jednak kvůli svátkům, přeci jen ta dovolená není nevyčerpatelná, jednak proto, že jet před sezónou má svoje velké výhody.
Vyjížděli jsme v pondělí  směrem Dijon a cestou se stavili v Heidelbergu. Prohlídli jsme si část města, hrad a pak pokračovali dál do Francie.



Náš původní plán, že si ještě prohlídneme podvečerní Dijon, vzal rychle za své, protože jsme dorazili za tmy, celí uondaní z cesty a byli jsme rádi, že se můžem natáhnout na postel a nikam nemusíme. Krásy Dijonu jsme si tedy nechali na úterní dopoledne.




Bez hořčic jsme samozřejmě neodjeli ;) Prodávají se ve spoustě příchutí a bylo těžký vybrat ty nej ;)
A pak už hurá do Avignonu, kde jsme měli strávit 4 noci.
Fotka Avignonského mostu samozřejmě nesmí chybět ;)
 
A Papežský palác v popředí se žlutými vestami..
Avignon je nádherné město. Přesně splnilo moje očekávání francouzské architektury. Bydleli jsme v centru, kousek od Papežského paláce, který je vážně obrovský a rozhodně stojí za to vidět ho i zevnitř. Prohlídku města jsme si nechali na 1.5., takže nás neminuly ani demonstrující žluté vesty.. Zkrátka Francie se vším všudy ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat