čtvrtek 22. října 2015

Dneska nám to letí...

Už nějakou dobu jsem se s ním chtěla vydat někam sama. Na kole pod stan, prostě někam na výlet, kde nás nebude nikdo rušit a budem jenom spolu. Po pěti letech jen my 2 víc něž pár hodin. Takže za pár hodin vyrážíme... já a Kryštof. Stan jsme vyměnili za postel v Ludlow v Anglii, u mojí skvělé sestry a jejího neméně skvělého muže ;) Čeká nás týden plný výletování, tak mi držte palce, ať se tam neztratíme.

Jedeme celkem nalehko jen s příručním zavazadlem a já si každopádně beru Bokovku, protože hledat pas, letenky a spol v kufru není úplně ideální. Nehledě na to, že se hodí i při toulkách po Londýně, když se nebudu chtít vláčet s kabelkou.

A kdybyste taky po nějaké zatoužili, hodila jsem včera do eshopu pár nových Bokovek.



A taky tyhle 2 úžasné sýkorčí z jedinečné látky od šikovné Markéty Jinochové aka By Myyna



Markéta látky sama navrhuje a nechává tisknout tady v Čechách. Nutno říct, že látka je to úžasná, hebká a přitom pevná, přesně tak, jak mám u látek ráda ;) Už mám vymyšleno, co dalšího z nich ušiju... tak až se vrátim, máte se nač těšit ;)

Jo a ještě - bez netu nebudem, takže objednávky na vánoční dárky klidně posílejte ;) Já vám balíčku rozešlu hned, jak se vrátim.

úterý 20. října 2015

Peněženka jako psaníčko

"Tuhle peněženku můžete využít i jako originální psaníčko... třeba do divadla...," říkám často zákazníkům na jarmarcích. Je totiž dost velká, abyste do ní schovali kapesníčky, telefon i klíče od bytu.. a samozřejmě i ty peníze ;)



Akorát onehdá se jeden pán tak potutelně usmíval, že co by jako v divadle dělal.. tam přeci nechodí... a já ho přesvědčovala, že dělá chybu a jak je to v divadle fajn ;) (Teda, taky už jsem tam dlouho nebyla, naposledy na "Kdo je tady ředitel")


A přitom mi hlavou letělo, že toho chlapa přece odněkud znám! Kde já ho jen viděla? Ale došlo mi to až doma...


Na tohle setkání s Jarmilem Škvrnou asi jen tak nezapomenu ;)


A taky bych s mužem měla zas vyrazit někam do divadla. Máte nějaký tip, co bychom si neměli nechat ujít?

neděle 18. října 2015

Setkání v říjnu

V sobotu na jarmarku v Lysé bylo zase moc fajn. Moc mě těší, že se vracíte a že jste spokojení s mými Bokovkami a nejen s nimi ;) Už mám nastříháno na další, ale dneska vám sem hodím pár malých kabelek ;)




K mání jsou u mě v eshopu ;)

středa 14. října 2015

S jehlou v ruce...

Před prázdninama jsem se chopila bavlnek a na kurzu u Evy  něco málo vyšila. O prázdninách taky něco a pak výšivky čekaly, až se bude ta správná konstelace pro ušití kabelek ;)

tady jsem si vyhrála i s logem ;)



Tyhle všechny vyšívané kabelky najdete u mě v obchodě. A jestli vás láká výšivka a chcete se ji naučit, můžete Evu podpořit v kampani na HIT-HIT a třeba vám přistane doma její nová vyšívací knížka nebo se sejdete osobně na soukromém vyšívacím dýchánku ;)

středa 7. října 2015

Další posila v našem týmu

Už jsem o něm nějakou dobu snila... o novém stroji... Moje Janome DXL603 má celkem rezervy, hlavně co se šití koženky týče. Ale i tak jsme toho spolu zvládli spoustu ;) Všechny ty Bokovky, kabelky, peněženky, Fintipytlíky, pouzdra na homeopatika,... Akorát si někdy šije, jak se zrovna vyspí. To, co jeden den prošije úplně bez problémů, druhý den neprošije vůbec. Takže jsem hledala lepší mašinku. Nejdřív jsem domů dotáhla průmyslovou Textimu.


Teda já... můj skvělý muž s kamarádem mi ji dotáli s vypětím všech sil do dílny. Já bych ji ani nenadzvedla, hádám, že má víc než 100 kg. Ale můžu vám říct, že jsme se teda fakt neskamarádili. Šije sice superrychle (přeci jen 850 nebo 5000 stehů za minutu je docela rozdíl), ale chybí mi na ní všechny ty vymoženosti klasickýho stroje. Ušila jsem na ní něco málo a teď se na ni v dílně jen práší a zabírá mí místo... tak kdybyste po ní někdo zatoužil, napište mi ;)

A pak jsem se na Prague Patchwork meeting  zamilovala. Je úžasnej! Má jeden steh jako druhej, prošije spoustu vrstev - takže konečně i 4 vrstvy koženky, perfektně si poradí s přechodem ze 2 na X vrstev (takže nevynechá žádnej steh), k odstřihu nitě stačí zmáčknout příslušnej čudlík... prostě úplná pohádka ;)


Lenka z Nej šicí stroje mi ho poslala v takovéhle pěkné kabici nemalých rozměrů ;) 



A to je on, mého šicího srdce šampion ;) I s přídavným stolkem a kolenní pákou - to je taky úžasná vychytávka, na kterou jsem si hodně rychle zvykla.


A pro srovnání s mojí starou Janomkou. Brother je robustnější, výrazně těžší (hádám, že tak o 15 kg) a tišší ;). Šije skoro sám a má spoustu vychytávek - třeba tu, že si při šití rohů sám přizvedne lehce patku, abych mohla otočit látkou, nebo tu, že šije i do strany, takže jsem konečně zazáplatovala klukům prodřený kolena na teplácích, má mraky vyšívacích stehů a abecedu (ne, že bych nepoužívala téměř výhradně rovnosteh  a cikcak, ale někdy se taky hodí... )



Tyhle námořnické peněženky jsou už z Brothera ;)